Nederland organiseert EK vrouwenvoetbal 2017

Nederland is donderdagmiddag door de UEFA aangewezen als gastheer voor het EK vrouwenvoetbal in 2017. De wedstrijden van het Europese eindtoernooi worden afgewerkt in Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht. Nijmegen is opgenomen als reservestad.

De aanwijzing komt niet geheel onverwachts. Vorige week berichtten we al over de toewijzing van het EK vrouwenvoetbal. Nederland was de enige kandidaat om het eindtoernooi in 2017 te organiseren. Het Nederlands vrouwenelftal is als gastland automatisch geplaatst voor het EK, waaraan in totaal zestien landen deelnemen.

‘Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK’, vertelt KNVB-directeur Bert van Oostveen. ‘De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren.’

Stimulans

Van Oostveen is door het bondsbestuur van de KNVB benoemd tot toernooidirecteur van het EK vrouwenvoetbal 2017. De KNVB is ervan overtuigd dat het EK in eigen land een enorme stimulans is voor het meisjes- en vrouwenvoetbal. ‘Het vrouwenvoetbal in Nederland blijft groeien en wordt steeds populairder. De recente aandacht voor de prachtige prestatie van het Nederlands vrouwenelftal is daar een voorbeeld van. Een EK in eigen land zal nog meer meisjes en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. En de speelsters van Onder 19, die onlangs Europees kampioen werden, hebben nu een extra stimulans zichzelf in de kijker te spelen bij bondscoach Roger Reijners.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!