‘Van Gaal geeft opdracht om lucht te scannen op drones’

Als we The Sun moeten geloven, gaat Manchester United-manager Louis van Gaal wel erg ver om zijn besloten trainingen geheim te houden voor de buitenwacht. Volgens de Britse sensatiekrant heeft Van Gaal een speciaal team ingehuurd om de lucht rondom trainingscomplex Carrington te scannen op de aanwezigheid van spionerende drones. 

Een bron van The Sun meent dat Van Gaal niet zo zeer bang is dat een rivaliserende coach een drone richting Manchester stuurt. Wel is de oefenmeester bang dat beelden van de training in verkeerde handen terecht zouden kunnen komen. Zo zou Van Gaal willen voorkomen dat als er opstootjes op de training zouden plaatsvinden, deze worden uitvergroot door de media en voor onrust rond het team zorgen.

Afluisterschandaal

De opmerkelijke stap van Van Gaal is wellicht aangemoedigd door United. De club kreeg in 2005 al eens te maken met een afluisterschandaal. Een voetbalsupporter bevestigde destijds een microfoontje op de kleedkamerdeur van de Mancunians, waardoor de wedstrijdbesprekingen van Sir Alex Ferguson – in aanloop naar het duel met Chelsea – afgeluisterd konden worden. The Sun kwam daar vlak voor aanvang van de wedstrijd achter en speelde deze informatie door aan de clubleiding van Manchester United. (Foto: Twitter)

Praat Mee!