Jong Oranje-international El Ghazi verlengt contract tot 2019

Jong Oranje-international Anwar El Ghazi heeft vrijdagochtend zijn handtekening gezet onder een nieuw en verbeterd contract, dat hem tot en met 30 juni 2019 aan Ajax bindt. De 33-voudig kampioen van Nederland maakte dit vrijdag bekend op haar officiële website.

El Ghazi maakte op 9 oktober 2014 zijn debuut voor Jong Oranje in de verloren EK play-off wedstrijd tegen Jong Portugal (0-2). De drievoudig jeugdinternational won nog geen duel in het shirt van Jong Oranje. Tegen Jong Portugal (5-4) en Jong Duitsland (3-1) ging El Ghazi ook onderuit met de talenten uit zijn lichting.

El Ghazi, die in oktober met Jong Oranje kwalificatie voor het jeugd EK misliep, is in zijn nopjes met zijn nieuwe verbintenis. ‘Een blijer persoon dan ik kan je nu niet vinden’, vertelt de 19-jarige vleugelaanvaller. ‘Ik hoefde er zeker niet lang over na te denken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Ajax, de club heeft veel vertrouwen in me en het publiek is fantastisch.’

De Barendrechter met Marokkaanse roots volgt het voorbeeld van Oranje-internationals Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Davy Klaassen, die eerder al hun contract verlengden in Amsterdam. ‘Het is zaak deze kern bij elkaar te houden en als één team te groeien. We willen allemaal bij elkaar blijven en van daaruit presteren.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!