Champions League vanaf volgend seizoen bij SBS

SBS heeft met de UEFA een akkoord bereikt over de Champions League-rechten. Zodoende mag de zendergroep (SBS6, Veronica, Net5) vanaf volgend seizoen de duels van het kampioenenbal uitzenden.

Vanaf de zomer van 1992 – toen het toernooi werd opgezet – waren de wedstrijden te zien bij de NOS, maar de publieke omroep maakte afgelopen maand bekend geen bod uit te hebben gebracht op de rechten. RTL was ook een goede kandidaat maar is klaarblijkelijk afgetroefd door de SBS, dat de rechten de komende drie jaar bezit.

In maart van dit jaar werd duidelijk dat de NOS de strijd om de Eredivisie-samenvatting gewonnen had. Daardoor was het eigenlijk al duidelijk dat er, vanwege bezuinigingen bij de omroep, afscheid zou worden genomen van de Champions League. Sport1 behoudt overigens de overige uitzendrechten van de Champions League. (Foto: Instagram)

Het onderstaande, vertrouwde beeld, zal na dit seizoen niet meer te zien zijn.

Tom Egbers

  1. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 16:37

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Rzgów gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w przystępnych cenach.

  2. […] en FC Den Bosch, maar vanaf komend seizoen is de Champions League dichterbij dan ooit. SBS neemt de rechten van de NOS over, waardoor presentator Kraaij Jr. wellicht langs de lijn te zien is bij […]

  3. […] na het lopende voetbalseizoen niet meer bij de publieke omroep is te zien, was al langer bekend. SBS kocht onlangs de uitzendrechten van het miljoenenbal. Vandaag maakte het mediaconcern bekend […]

Praat Mee!