WK-loting Oranje vrouwen vanavond live bij Onze11

De FIFA verricht vanavond vanaf 18.05 uur de loting voor het WK vrouwenvoetbal, dat volgend jaar plaatsvindt in Canada. Het Nederlands vrouwenelftal verdwijnt voor de eerste keer in de historie in de koker. Onze11 houdt de loting live bij.

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich eind november voor het WK door Italië in een tweeluik met 3-2 te verslaan. Vivianne Miedema nam alle treffers voor haar rekening, en loodste haar ploeg daarmee voor de eerste keer in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal naar een mondiaal voetbaltoernooi. De ploeg van bondscoach Roger Reijners is ingedeeld in pot 4 en treft daardoor sowieso een topland.

Wereldkampioen Japan, Europees kampioen Duitsland, de Verenigde Staten (nummer 1 van de wereld), Frankrijk (4), Brazilië (6) en Canada (8) zijn ingedeeld in pot 1. Een van deze toplanden komt in de poule bij Nederland. In totaal doen er 24 landen mee aan het WK, dat wordt gehouden van 6 juni tot 5 juli 2015. Alle wedstrijden op het WK worden gespeeld op kunstgras en in ieder stadion is doellijntechnologie aanwezig.

WK-loting live te volgen

De loting begint vanavond om 18.05 uur en is live te volgen op de officiële website van de FIFA. Onze11 houdt tevens een liveblog bij. (Foto: Instagram)

Praat Mee!