Oranje vrouwen loten Canada, China en Nieuw-Zeeland

De Oranje vrouwen zijn tijdens de loting voor de groepsfase van het WK vrouwenvoetbal ingedeeld in groep A, samen met gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland. Het Nederlands vrouwenelftal speelt haar eerste wedstrijd van het WK tegen Nieuw-Zeeland op zaterdag 6 juni 2015.

Loting Oranje vrouwen

Op papier mag de loting als gunstig worden beschouwd. Van alle groepshoofden staat Canada het laagst op de wereldranglijst. De Canadezen bezetten momenteel de achtste plek. Ook China (14e) en Nieuw-Zeeland (19e) worden niet als hoogvliegers beschouwd in het vrouwenvoetbal. Oranje vinden we terug op de 15e plek van de wereldranglijst. De loting had een stuk slechter uit kunnen pakken. Aan wereldkampioen Japan, Europees kampioen Duitsland en de Verenigde Staten (huidige nummer één op de wereldranglijst), die ook tot de groepshoofden behoorden, had Nederland een zware dobber gehad.

Na de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op 6 juni, neemt Oranje het op donderdag 11 juni op tegen China. In de laatste groepswedstrijd is Canada de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld op maandag 15 juni. (Foto: Twitter)

De volledige loting ziet er als volgt uit:

Groep A:
1. Canada
2. China
3. Nieuw Zeeland
4. NEDERLAND

Groep B:
1. Duitsland
2. Ivoorkust
3. Noorwegen
4. Thailand

Groep C:
1. Japan
2. Zwitserland
3. Kameroen
4. Ecuador

Groep D:
1. Verenigde Staten
2. Australië
3. Zweden
4. Nigeria

Groep E:
1. Brazilië
2. Zuid-Korea
3. Spanje
4. Costa Rica

Groep F:
1. Frankrijk
2. Engeland
3. Colombia
4. Mexico

  1. […] tegen gastland Canada. Het WK Vrouwenvoetbal komt eraan het Nederlandse elftal staat op scherp. De loting is op papier gunstig voor het elftal. Da’s mooi, want ondanks enthousiasme en passie staat de eredivisie […]

Praat Mee!