Depay kon naar Southampton: ‘Maar hij zag het niet zitten’

Memphis Depay geldt momenteel als een van de betere spelers in de Eredivisie. De PSV’er blonk vorig seizoen al uit in de competitie en speelde als kers op de taart een geweldig WK als reserve-speler. De aanvaller kón naar het Southampton van Ronald en Erwin Koeman. Laatstgenoemde assistent-trainer vertelt dit in gesprek met Metronieuws.

‘We hebben naar hem geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer. Met zijn speelstijl zou hij uitstekend passen in Engeland’, begint Koeman. ‘Memphis is snel, doelgericht en fysiek sterk. Southampton zou een uitstekende springplank voor hem zijn geweest naar de absolute top van de Premier League, maar hij zag het niet zitten en koos ervoor om bij PSV te blijven. Erg jammer voor ons, maar ook voor hem’, aldus de rechterhand van broer tevens hoofdtrainer Ronald.

De broertjes Koeman wisten met Dusan Tadic en Graziano Pelle wel twee andere spelers uit de Eredivisie binnen te halen. ‘Dusan is goed begonnen, maar moet ook nog erg wennen. Het is een hele technische speler, dat zie je hier ook, maar in de Eredivisie kun je soms nog wel even wachten met je actie. Als je dat in Engeland doet, ben je meteen de bal kwijt.’

‘Je moet als speler, zeker als aanvaller, constant in beweging zijn. Dat is wel iets waar hij aan moet werken. Graziano Pellè heeft dat minder, maar dat is ook een hele fysieke jongen. Dat hij nu even niet scoort ligt niet zo zeer aan hem. Hij moet wel de ballen krijgen’, besluit Koeman.

 

Praat Mee!