Update | Etihad en Emirates hebben vertrouwen

Latijns Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen waarschuwen voor veel vertraging tijdens het WK voetbal in Brazilië. Vliegvelden zouden nu al overvol zijn en met de gigantische stroom aan toeristen zal het nog hectischer worden op de Braziliaanse vliegvelden.

‘Het probleem is dat er niet genoeg ruimte zal zijn om te landen, waardoor vliegtuigen gedwongen worden om drie uur rondjes te vliegen tot er plaats is’, zegt German Efromovich namens het Colombiaanse Avianca tegen Reuters.

‘Dan zou het zelfs kunnen dat ze 300 kilometer verderop moeten landen en fans met de bus naar de wedstrijd zullen afreizen. Dan komen ze na de wedstrijd aan en heb je de poppen aan het dansen.’

Enrique Cueto, CEO van Latam Airlines, is het met Efromovich eens. ‘Ik weet niet wie de wedstrijden zullen winnen, maar de vliegmaatschappijen gaan tijdens het WK in ieder geval verliezen’. Er zijn op de Braziliaanse vliegvelden nu al veel problemen met verloren bagage en vertragingen.

Update | woensdag 2 april 15:56 uur

In tegenstelling tot de Latijnse vliegmaatschappijen hebben Emirates en Etihad Airways wél vertrouwen in het luchtverkeer tijdens het WK voetbal in Brazilië. Peter Baumgartner, CCO van Etihad, laat weten dat de vertragingen ’te managen zijn’. Verwacht wordt dat meer dan 500.000 internationale fans naar Brazilië zullen afreizen.

Praat Mee!