‘Strootman mag voor minder dan 75 miljoen niet weg uit Rome’

Hoewel Strootman zaterdag pas zijn rentree maakte in de basiself van AS Roma, is het geruchtencircuit rond de middenvelder alweer geopend. Manchester United wil zich op de winterse transfermarkt maar al te graag versterken met de middenvelder van het Nederlands elftal. Volgens de Daily Mirror heeft AS Roma-eigenaar James Pallotta aangegeven dat hij pas vanaf een bod van 75 miljoen euro bereid is te onderhandelen.

Vooralsnog lijkt United niet verder te willen gaan dan 38 miljoen voor Strootman, die ruim een half jaar aan de kant stond met een zware knieblessure. De clubleiding van Manchester United denkt dat de vraagprijs nog naar beneden wordt bijgesteld als Roma er niet in slaagt om te overwinteren in de Champions League, en heeft haar hoop daarom gevestigd op stadsgenoot Manchester City. Roma en City spelen woensdag tegen elkaar in de groepsfase van het kampioenenbal. Als Bayern München zijn sportieve plicht vervult tegen CSKA Moskou, heeft Roma aan een punt genoeg om te overwinteren in de Champions League.

Strootman staat zelf in ieder geval welwillend tegenover een vertrek uit Rome. In november maakte Goal al bekend dat de Oranje-international graag naar Manchester wil verkassen. In dat geval zou Strootman de derde Nederlander worden in de selectie van Manchester United. Naast Robin van Persie, die al langer onder contract staat in Manchester, is sinds afgelopen zomer ook Daley Blind actief op Old Trafford. (Foto: Instagram)

Praat Mee!