Reijners spreekt van ‘lastige, maar mooie loting’ voor Oranje vrouwen

Bondscoach Roger Reijners zag zijn ploeg zaterdagavond gunstig loten, maar sprak achteraf toch van een ‘lastige, maar mooie loting.’ De Oranje vrouwen werden ingedeeld in groep A, samen met gastland Canada, het ‘onbekende’ China en Nieuw-Zeeland.

Reijners vond de loting vooral pittig, doordat het thuisland Canada en het ‘sterke’ Nieuw-Zeeland uit de koker rolden. ‘Canada zal als thuisland door veel toeschouwers gesteund worden. En we weten van Nieuw-Zeeland dat het een sterke ploeg is. We hebben eerder tegen Nieuw-Zeeland gespeeld om de Cyprus Cup’, aldus Reijners. Toch ziet de bondscoach ook de voordelen in van de wedstrijd tegen het thuisland. ‘We spelen tegen thuisland Canada hoogstwaarschijnlijk in een vol stadion, dat is toch geweldig?’ Van de Chinezen is Reijners minder goed op de hoogte. ‘Maar elke ploeg die het WK haalt, heeft veel kwaliteiten en bovendien staat China net boven ons op de ranglijst van de FIFA.’

Reacties Oranje vrouwen

Aanvoerder Mandy van den Berg was tevreden met de loting. ‘Mooie tegenstanders en wat een geweldige wedstrijden gaan we spelen. We hebben er ontzettend veel zin in en gaan ons de komende maanden optimaal voorbereiden’, liet Van den Berg weten aan het Algemeen Dagblad. Ook aanvalster Lieke Martens zag in dat Oranje het zwaarder had kunnen treffen. ‘Ik denk dat we redelijk goed geloot hebben. We hebben zeker een kans. Als we Duitsland of Amerika hadden geloot, was het lastiger geworden’, zei Martens. (Foto: YouTube)

Praat Mee!