Koeman: ‘Van Persie een van de beste spitsen die er is’

Robin van Persie kreeg dit seizoen flink wat kritiek over zich heen. De spits van Manchester United maakte dit seizoen pas vier doelpunten en oogt ook vaak wat ongelukkig aan de bal. Southampton-manager Ronald Koeman heeft er alle vertrouwen in dat de aanvoerder van Oranje snel weer zijn draai zal vinden, en steekt de loftrompet over zijn landgenoot. ‘Van Persie is een van de beste spitsen die er is’, aldus Koeman.

Als het aan Koeman ligt, mag Van Persie nog wel even wachten met het hervinden van zijn vorm. Maandagavond komt Van Persie namelijk op bezoek in het St. Mary’s stadion in Southampton, dat sinds afgelopen zomer het werkterrein is van Koeman. ‘Hij is een geweldige speler en een van de beste Nederlandse spitsen, maar hopelijk heeft hij het tegen ons nog even lastig’, zei Koeman over Van Persie. De jongste van de Koeman Brothers snapt wel waarom Van Persie wordt bekritiseerd. ‘Als je op het hoogste niveau speelt en je scoort niet, of het team wint niet, dan krijg je hoe dan ook te maken met kritiek. Dat hoort erbij.’

Southampton – Manchester United

Koeman moet het maandag tegen Manchester United stellen zonder Toby Alderweireld en Morgan Schneiderlin. De Belgische verdediger, die van 2008 tot en met 2013 onder contract stond bij Ajax, liep in het verloren competitieduel tegen Arsenal (1-0) een hamstringblessure op. Ook Schneiderlin kampt met een spierblessure, die hem ook tegen Arsenal noodgedwongen aan de kant hield. Southampton – Manchester United vangt maandag om 21.00 uur aan in het St. Mary’s stadion. (Foto: Instagram)

 

 

Praat Mee!