‘Feyenoord en FC Twente azen op Arsenal-spits’

Arsenal is bereid om in de komende transferperiode mee te werken aan een verhuur van Chuba Akpom. De negentienjarige spits mocht in de zomer niet vertrekken bij de club, tot teleurstelling van onder andere Feyenoord en FC Twente.

De Engelse krant The Intdepedent meldt dinsdag namelijk dat de laatstgenoemde Nederlandse clubs eerder dit jaar informeerden bij Arsenal met plannen om Akpom op huurbasis over te nemen. Door blessures bij aanvallers Olivier Giroud en Yaya Sanogo stond trainer Arsène Wenger destijds echter niet open voor een vertrek van de jonge Engelsman.

Akpom, die in meerdere Engelse jeugdteams in actie kwam, werd eerder verhuurd aan Brentford en Coventry City maar wist niet echt door te breken. Wenger nam de aanvaller wél op in zijn selectie voor het Champions League-duel met het Galatasary van Wesley Sneijder vanavond (dinsdag). Dit, mede doordat de ploeg al is geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi. Maar ook omdat de manager tevreden is over de jongeling. ‘Hij zit dicht bij het eerste elftal’, vertelde Wenger, die nog vijf andere jonkies bij de selectie haalde.

 

Praat Mee!