Van Rhijn over Ajax in CL: ‘Arrogantie ontbreekt’

Waar het Ajax vaak verweten wordt te arrogant te zijn, geeft Oranje-international Ricardo van Rhijn aan dat het probleem van het weer niet overwinteren in de CL ligt bij te weinig ‘gezonde arrogantie’. De rechtsback wilt meer en is niet tevreden met de uitschakeling in de CL.

‘Ajax heeft het imago van een arrogante club, maar in de Champions League ontbreekt het ons juist vaak aan gezonde arrogantie’, begint de vleugelverdediger. Ook denkt de Oranje-international dat er meer rendement gehaald moet worden uit het balbezit van de Amsterdammers: ‘Zeker in Europa moeten we meer rendement uit ons balbezit en ons positiespel halen.’

‘Na de winter heeft niemand het in de Champions League nog over dat leuke veldspel van Ajax in de poulefase. En terecht. Want het heeft ons niets opgeleverd’, de verdediger vindt dat Ajax te vaak ‘op de bek’ gegaan is, en frustreert zich eraan dat er niet geleerd wordt van de fouten. Ajax speelt woensdagavond om 20:45 haar laatste CL-duel van het seizoen, er moet minimaal een punt gepakt worden tegen APOEL Nicosia om een ticket voor de Europa League veilig te stellen. (Foto: Marcel Steenis)

Praat Mee!