Manchester City-huurling Rusnák op weg naar Groningen

Albert Rusnák speelt tot dusver een uitstekend seizoen bij SC Cambuur, waardoor hij onder veel belangstelling staat. De huurling van Manchester City werd eerder al met AZ, FC Twente en FC Utrecht in verband gebracht, maar ook Groningen blijkt een goede kanshebber te zijn.

‘Wij horen veel namen van geïnteresseerde clubs. Maar het zal mij niet verbazen als hij naar FC Groningen gaat’, vertelt technisch directeur Gerard van den Belt aan Voetbal International. De 20-jarige Tsjech heeft een contract tot 31 december. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Rusnák zelf liet eerder al weten graag in Nederland te willen blijven. ‘Dit is perfect voor mij. De voetbalfilosofie van Cambuur en die in Nederland in het algemeen is geweldig. Misschien blijf ik nog wel drie jaar in Nederland’, waren vorige maand zijn woorden.

Hoewel contractverlenging ook een optie is, vreest Van den Belt dat Cambuur hun spelmaker na een halfjaar alweer kan gaan uitzwaaien. ‘Het schijnt bij lange na niet genoeg te zijn in vergelijking met wat hij bij andere clubs zou kunnen verdienen’, aldus de directielid die spreekt van een geweldige deal die de club afgelopen zomer maakte. ‘Het was de beste aanbieding die we in jaren hebben gedaan.’

 

Praat Mee!