Vlaar ineens niet zeker van basisplaats bij Aston Villa

Ron Vlaar blesseerde zich vorige maand in het duel tussen Oranje en Mexico (2-3 verlies). De verdediger van het Nederlands elftal viel na een helft geblesseerd uit maar is nu, een kleine maand later, weer hersteld. De Aston Villa-aanvoerder die op het WK als vijfde beste verdediger werd verkozen hoeft er echter niet op te rekenen dat hij direct weer in de basiself begint. Dat vertelt manager Paul Lambert in de Engelse media.

In de periode dat Vlaar geblesseerd was vormden Ciaran Clark en Jores Okore het centrum van Aston Villa. Het geïmproviseerde koppel pakte goed uit, waardoor Vlaar zich opnieuw moet zien te bewijzen. ‘Je moet je plek in het elftal verdienen’, vertelt Lambert. ‘Die twee jongens hebben de laatste weken uitstekend gevoetbald. Ron, Philippe (Senderos, red.) en Nathan (Baker, red.) weten vast wel dat ze keihard voor hun plekje zullen moeten knokken. Die concurrentie is ook nodig om de spelers scherp te houden.’

‘Ciaran en Jores hebben geweldig gepresteerd en ze voelen elkaar goed aan’, gaat de manager verder. ‘In de vier duels die ze samen hebben gespeeld, vormden ze een prima duo. Soms stuit je bij toeval op iets dat werkt.’ Vlaar speelde mede door een eerdere blessure pas zeven competitiewedstrijden dit seizoen waardoor hij weinig wedstrijdritme heeft. Het is dan ook de vraag of de international, die deze hele week mee trainde, zaterdag in de basis start in het duel met West Bromwich Albion. (Foto: Instagram)

Praat Mee!