UEFA benoemt Seedorf tot ambassadeur tegen racisme

Clarence Seedorf is vrijdag door de UEFA benoemt tot ambassadeur tegen racisme in de voetballerij. Dat maakte UEFA-voorzitter Michel Platini bekend op een persconferentie in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De Europese voetbalbond ziet Seedorf als de ideale man om de ambassadeursrol in te vullen, vanwege zijn betrokkenheid bij de strijd tegen discriminatie en racisme en zijn ervaring in het internationale voetbal. Platini is verheugd dat Seedorf zich gaat inzetten voor de UEFA. ‘Er is nog veel werk te doen en ik ben blij dat we nu gebruik kunnen maken van een man als Seedorf’, liet Platini weten. ‘Hij is zeer bevlogen als het gaat om onze strijd en hij zal zijn ervaring en expertise met ons delen.’

Seedorf wordt door de UEFA ingezet bij verschillende campagnes om voorlichting, diversiteit en integratie te promotie. Daarnaast zal de oud-voetballer zich ook bemoeien met de strategieën die de UEFA heeft ontwikkeld om racisme tegen te gaan. ‘Ik kijk er naar uit om met de UEFA samen te werken’, sprak Seedorf na de bekendmaking van zijn aanstelling als ambassadeur. ‘Ik heb het idee dat we samen een grote slag kunnen slaan in het creëren van een betere voetbalwereld. Het zal een vruchtbare relatie worden, daarvan ben ik overtuigd. Mijn levensdoel is om deze wereld een stukje beter te maken en deze stap draagt daar zeker aan bij.’ (Foto: YouTube)

Praat Mee!