Hiddink geeft duidelijkheid: ‘Ik blijf bondscoach’

Guus Hiddink blijft bondscoach van het Nederlands elftal. Zo liet hij weten in een reactie aan De Volkskrant. Enkele weken eerder, na de wedstrijd tegen Letland, wilde de trainer het nog niet over zijn toekomst hebben.

Hiddink liet eveneens weten bezig te zijn een aantal zaken in Zeist naar zijn hand te zetten. Wat dat precies inhoudt, wil hij echter nog niet kwijt. ‘Dat breng ik later wel naar buiten’, was zijn reactie. Hiddink begon slecht aan zijn periode als bondscoach met nederlagen tegen Tsjechië en IJsland. De laatste kwalificatiewedstrijd, tegen Letland, werd echter met maar liefst 6-0 gewonnen.

Willem van Hanegem schrijft maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat hij ook nooit verwacht had dat Hiddink ermee zou stoppen. ‘Ik sprak hem laatst over de telefoon. Het viel me op hoe gemotiveerd hij is om er wat van te maken. Die gaat echt van zijn leven niet stoppen met die klus. Misschien was hij bij zijn aanstelling al van plan om op tijd een stap opzij te zetten, maar nu blijft hij gewoon tot en met het EK in Frankrijk.’

Praat Mee!