Van Ginkel moet twee maanden toekijken na schop ploeggenoot

Marco van Ginkel en AC Milan is tot nog toe geen gelukkig huwelijk. De 22-jarige middenvelder heeft nog maar weinig speelminuten gemaakt en kreeg deze week op de training ook nog eens een schop van ploeggenoot Sulley Muntari. Van Ginkel liep daardoor een enkelblessure op die hem twee maanden aan de kant houdt.

Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan, bracht het slechte nieuws maandag naar buiten en leeft mee met de onfortuinlijke huurling van Chelsea. ‘Ik vind het enorm vervelend voor Van Ginkel,’ begint Galliani. ‘Het is erg jammer. Ik kijk al dertig jaar naar trainingen en kon duidelijk zien dat deze jongen een groot talent is. Hopelijk herstelt hij voorspoedig.’ Eerder ging Galliani er nog van uit dat Van Ginkel drie tot vier weken aan de kant zou staan.

‘Overdreven actie’

Kort nadat Van Ginkel zijn blessure opliep, uitte de tweevoudig international zijn frustraties over de actie van Muntari. ‘Natuurlijk moet je er op een training vol voor gaan, maar er zijn grenzen. Dit was een overdreven actie,’ liet Van Ginkel weten op de website van zijn zaakwaarnemer. ‘Ik zag hem niet aankomen, waardoor ik vol op mijn rechterenkel werd geraakt. Dezelfde enkel waar ik eerder doorheen klapte tegen Empoli. Muntari bleef me gisteravond bellen, maar ik heb hem eventjes laten gaan. Ik moest echt tot bedaren komen. Dit was te, in alle opzichten.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!