Stekelenburg krijgt eindelijk kans bij Monaco

54-voudig Oranje-international Maarten Stekelenburg maakt aanstaande woensdag eindelijk zijn debuut voor AS Monaco. De inmiddels 32-jarige keeper staat onder contract bij Fulham FC maar wordt sinds de zomer verhuurd aan de rijke Franse club. Hij speelde echter nog geen één officieel duel in het shirt van de club uit het dwergstaatje.

‘Ik ga woensdagavond spelen’, vertelde Stekelenburg, die Kroatisch international Danjiel Subasic voor zich moet dulden, maandag tijdens een persconferentie. ‘Het is altijd een lastige situatie’, ging Stekelenburg verder over zijn rol als reserve-keeper. ‘Subasic is nu eenmaal de nummer één en hij zit momenteel op de top van zijn kunnen. Ik blijf gewoon alles geven op het trainingsveld en sta klaar als er een beroep op me wordt gedaan.’

Na zijn vertrek bij Ajax in 2011 werd hij nooit de onbetwiste man onder de lat bij AS Roma en daarna Fulham, waardoor hij vertrok naar Frankrijk. Ook daar heeft de geboren Haarlemmer weinig succes.  ‘Natuurlijk wil ik net als iedere voetballer spelen. Maar omdat mijn situatie bij Fulham moeilijk was, ben ik blij dat ik nu bij AS Monaco speel’, zei Stekel, die zijn eerste minuten bij Monaco mag gaan maken in de achtste finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon.

Oranje

Stekelenburg speelde zoals eerder gezegd 54 interlands in het shirt van Oranje. Hij maakte zijn debuut in 2004 en was achter Edwin van der Sar tweede doelman op het WK 2006 en EK 2008. Toen Van der Sar stopte met voetballen schoof Stekelenburg een plek naar voren in de hiërarchie waardoor hij eerste keeper was op het succesvolle WK in 2010 en het teleurstellende EK in 2012. Na het laatstgenoemde toernooi in Polen en Oekraïne wam de ex-Ajacied nooit meer echt in beeld bij het Nederlands elftal.

Praat Mee!