Bergkamp krijgt standbeeld in Oranje Eregalerij

Dennis Bergkamp is zaterdagavond uitverkozen tot de beste Oranje-international van de afgelopen 25 jaar. De oud-international krijgt ter ere van zijn uitverkiezing een bronzen standbeeld in de Oranje Eregalerij van de KNVB.

Bergkamp schaart zich daarmee in een select gezelschap. Voor het hoofdkantoor van de Nederlandse voetbalbond in Zeist prijken momenteel twaalf standbeelden van de oud-internationals Johan Cruijff, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Abe Lenstra, Johan Neeskens, Faas Wilkes, Piet Keizer, Willem van Hanegem, Edwin van der Sar, Ruud Krol en oud-bondscoach Rinus Michels.

Alle voetbalfans konden onder andere via de website van de KNVB stemmen op hun beste international van de afgelopen 25 jaar. Voor die verkiezing waren naast Bergkamp ook Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Ronald Koeman en Phillip Cocu genomineerd. ‘Alle vijf genomineerde ex-internationals zijn op basis van hun verdienste voor het Nederlandse voetbal een standbeeld waard,’ sprak KNVB-voorzitter Michael van Praag over de verkiezing. ‘Dennis Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlandse publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij.’

Beloning voor interlandcarrière

‘Het is heel bijzonder om zo beloond te worden voor je interlandcarrière,’ erkende Bergkamp in gesprek met De Telegraaf. ‘Het is fijn dat ze je zo belonen na zo’n interlandcarrière. Het was een mooi groepje, vijf mensen die heel veel hebben betekend voor het Nederlandse voetbal. Ik heb ze allemaal hoog zitten, ze hadden het ook zeker verdiend. Ronald en Frank de Boer waren grote concurrenten. Ik heb veel respect voor hen en ben blij dat ik bij het Oranje van die tijd heb gehoord. Dit is heel bijzonder.’ (Foto: YouTube)

 

Praat Mee!