Hiddink: ‘We kunnen fris vooruit’

Guus Hiddink blijft bondscoach van het Nederlands elftal. Dat maakte de 68-jarige coach maandag zelf bekend tegenover De Volkskrant. In gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder ging Hiddink dieper in op zijn besluit om verder te gaan bij Oranje. Naar eigen zeggen hoefde Hiddink daar niet lang over na te denken.

‘We evalueren altijd na een blok van wedstrijden,’ aldus Hiddink. ‘Wat is er goed gegaan en wat niet? Dat hebben we ook na de wedstrijd in november (Nederland – Letland, red.) gedaan. We hebben een aantal gesprekken gehad. Dat ging prima, dus dan kunnen we ook fris vooruit,’ vervolgde de Varssevelder.

Hiddink wilde zich na afloop van het gewonnen EK-kwalificatieduel tegen Letland (6-0) niet uitspreken over zijn toekomst. De bondscoach kwam niet al te sympathiek over in de media, maar heeft daar een goede verklaring voor. ‘Daar had ik af en toe reden toe. Het zinde me nog niet helemaal, het gaat me dan vooral om hoe ik mijn stempel wil drukken bij Oranje. Dan ga je niet de vriendelijkheid uithangen,’ blikte Hiddink terug op de roerige periode waarin zijn positie als bondscoach ter discussie stond.

‘Met een goed gevoel naar maart’

‘Op de buitenwereld heb ik geen invloed. Er zijn zoveel meningen. Wat kan ik daaraan doen?,’ ging Hiddink verder. ‘Ik ga niet alles volgen en kijken. Tegen Letland zat er veel elan in de ploeg, we gaan met een goed gevoel naar maart,’ keek de oefenmeester alvast vooruit op de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. (Foto: YouTube)

Praat Mee!