Heitinga uit de gratie bij Hertha BSC

John Heitinga lijkt zijn langste tijd te hebben gehad bij Hertha BSC. De 87-voudig international verloor een aantal weken geleden zijn basisplaats in Berlijn, en is nu zelfs buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Zodoende lijkt de rol van Heitinga uitgespeeld onder Hertha BSC-trainer Jos Luhukay. 

Heitinga op tribune

Luhukay kan tegen Frankfurt weer beschikken over de herstelde Sebastian Langkamp. Daardoor zakt Heitinga een plekje in de pikorde en moet hij woensdagavond plaatsnemen op de tribune. De 31-jarige verdediger kwam afgelopen zomer transfervrij over van Fulham, waar hij geen onbetwiste basisspeler was. Heitinga hoopte in Duitsland weer veel aan spelen toe te komen en zich zo in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal, maar het tegendeel is waar. De voormalig speler van Ajax is compleet uit het zicht van bondscoach Guus Hiddink verdwenen.

WK-finale

In 2010 stond Heitinga nog aan de aftrap van de WK finale in Zuid-Afrika. Drie jaar later, op 11 juni 2013, speelde de Alphenaar zijn laatste interland voor Oranje. In oktober van dit jaar gaf de zwager van Boudewijn Zenden nog aan het Nederlands elftal niet uit zijn hoofd te hebben gezet. ‘Thuis zitten tijdens interlands went nooit. Ik speel het liefst elke wedstrijd voor Oranje. Maar ik moet realistisch zijn. Het is een jaar geleden dat ik voor Oranje heb gespeeld,’ zei Heitinga destijds. (Foto: Dmitriy Neymyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!