Louis van Gaal Coach van het Jaar

Louis van Gaal is dinsdagavond tijdens het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Van Gaal kreeg die prijs voor zijn prestaties met het Nederlands elftal, waarmee de huidige coach van Manchester United de derde plek op het WK wist te behalen. 

Van Gaal kreeg de voorkeur boven Max Caldas (bondscoach hockeyvrouwen), schaatstrainers Gerard Kemkers en Jac Orie en Bart Bennema (atletiek) en Rob Ehrens (springruiters). Het was alweer de zesde keer dat de 63-jarige trainer werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De vakjury was lovend over de prestaties van Van Gaal. ‘Vriend en vijand zijn het er over eens dat de onverwachte bronzen medaille van Oranje op het WK voetbal voor een belangrijk deel op het conto van Louis van Gaal is te schrijven. Op alle facetten van het coachvak toont Van Gaal zich een meester,’ was het veelzeggende commentaar van de vakjury.

Speech Van Gaal

Van Gaal kreeg zijn prijs uitgereikt uit de handen van scheidsrechter Björn Kuipers, die door de goede prestaties van Oranje vroegtijdig naar huis werd gestuurd. ‘Hier sta ik dan als coach van een bronzen medaille,’ stak Van Gaal zijn overwinningsspeech af. ‘En we hebben 28 wereldkampioenen en 8 Olympisch kampioenen. Misschien heb ik deze prijs wel aan de media te danken,’ zei de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. ‘Wij hadden een staf en spelersgroep, die maar één doel had. En waarschijnlijk heeft u dat gewaardeerd,’ vervolgde Van Gaal. ‘Dat we tegen de stroom op toch die prestaties hebben geleverd. En dat het team sterker was dan de individuele kwaliteit. En ik dank u daarvoor.’ (Foto: Instagram)

 

 

Praat Mee!