Robben Sportman van het Jaar

Arjen Robben heeft het voetbalfeestje op het NOC*NSF Sportgala compleet gemaakt. Nadat Louis van Gaal werd verkozen tot Coach van het Jaar en het Nederlands elftal de titel Sportploeg van het Jaar in de wacht sleepte, werd Robben uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Robben was niet aanwezig in de RAI om zijn prijs in ontvangst te nemen. Er was wel een videoverbinding met de aanvaller van het Nederlands elftal, die dinsdagavond met Bayern München in actie kwam tegen Freiburg (2-0) en zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga maakte. De 86-voudig international was zichtbaar blij met de titel Sportman van het Jaar. ‘Dit is fantastisch. Ik ben heel trots dat ik hier sta met deze trofee in mijn handen. Ik had het ook niet verwacht met al deze geweldige topsporters,’ doelde Robben onder meer op Epke Zonderland en Sven Kramer, die ook waren genomineerd.

Robben is de eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987 die tot Sportman van het Jaar is verkozen. De vakjury was lovend over de prestaties van Robben. ‘In Nederland weten we het zeker: niet Lionel Messi, maar Arjen Robben uit Bedum is de beste speler op het WK voetbal 2014,’ luidt het oordeel van de vakjury. ‘Zodra hij aan de bal komt, kruipen toeschouwers naar het puntje van hun stoel en beven verdedigers. Zelfs met een dubbele dekking kan hij niet worden gestopt.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!