Terugslag voor Deen Fischer; Boilesen op goede weg

Deens international Viktor Fischer was sinds februari dit jaar uit de roulatie en leek onlangs goed op de weg terug. De aanvaller van Ajax heeft echter te maken met een (kleine) terugslag, waardoor een rentree op korte termijn niet realistisch is, ziet ook trainer Frank de Boer.

‘Viktor trainde vandaag binnen. Hij heeft een kleine terugslag, maar niet zodanig dat we ons zorgen moeten maken’, begint de keuzeheer op de officiële website van de landskampioen. ‘Als je er lang uit bent geweest, kan je een reactie krijgen. Voor Viktor is dit een teleurstelling, omdat hij zo snel mogelijk fit wil zijn, maar hij ziet het nog steeds positief in. Het oorspronkelijke plan was dat Fischer tijdens Ajax’ trainingskamp in Qatar klaargestoomd zou worden voor de tweede seizoenshelft. Of door dat voornemen nu een streep kan, valt nog niet te zeggen’, aldus De Boer.

Fischer, Zimling, Sigthorsson

Naast Fischer zijn er nog twee andere Denen bij Ajax die herstellende zijn. 13-voudig international Nicolai Boilesen is goed op weg terug, hoewel De Boer niet veel kan zeggen over de revalidatie van Niki Zimling, die 24 interlands speelde in het shirt van Denemarken. Over de IJslandse spits Kolbeinn Sigthorsson heeft De Boer wederom goed nieuws. ‘Boilesen gaat redelijk de goede kant op, datzelfde geldt voor Kolbeinn (Sigthorsson, red.). Met Niki moeten we nog even afwachten’, vertelt de succesvolle manager, die morgen (donderdag) in de beker thuis tegen Vitesse speelt.

 

Praat Mee!