Rijden zonder rijbewijs levert Reus boete op van 540.000 euro

Als het aan Marco Reus ligt, kan het niet snel genoeg 2015 zijn. De Duitse aanvaller werd in 2014 achtervolgd door blessureleed aan zijn enkels, waardoor hij onder meer het WK met Duitsland moest missen. Nu blijkt dat Reus ook nog eens een forse boete van 540.000 euro heeft moeten betalen, omdat de speler van Borussia Dortmund in maart van dit jaar werd betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs.

Reus geeft tegenover het Duitse Bild toe dat het geen slimme actie van hem was. ‘Dat was een stommiteit,’ toont Reus zich schuldbewust. De 25-jarige spits werd tijdens een routinecontrole van de politie op heterdaad betrapt. Hij bleek zelfs nog nooit een rijexamen te hebben afgelegd. Volgens openbaar aanklager Henner Kruse heeft Reus zich in de periode van september 2011 tot maart 2014 minstens zes keer schuldig gemaakt aan het rijden zonder rijbewijs, aangezien hij in die tijd zes keer is geflitst vanwege het overtreden van de maximum snelheid.

De boete is zo hoog uitgevallen, omdat Duitsland een inkomensafhankelijk boetesysteem heeft. ‘Ik heb mijn lesje wel geleerd,’ verzekert Reus, die nog altijd in de lappenmand zit. ‘Dit zal niet meer gebeuren.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!