Veltman: ‘Dacht niet dat ik eerste zou halen’

Het is een jaar van uitersten voor Oranje international Joël Veltman. De Ajax-verdediger veroverde een basisplaats bij zijn club Ajax, mocht mee naar het WK in Brazilië, maar ligt de afgelopen weken onder vuur wegens opzichtige blunders.

Voorlopig dieptepunt in de reeks ‘Veltmannetjes’ was het optreden van de rechter centrale verdediger tegen Vitesse donderdagavond. Veltman ging twee keer volledig in de fout en hielp Vitesse zo aan de 0-1 en 0-3 in de eigen Amsterdam ArenA.

Hoe anders zag de wereld er in juni en juli uit voor Veltman, die met Oranje mee mocht naar het WK in Brazilië en in het groepsduel tegen Spanje zelfs in mocht vallen bij het Nederlands elftal. Ondertussen staat de teller al op zeven interlands voor het jeugdproduct van Ajax, maar bondscoach Guus Hiddink passeerde Veltman in het cruciale duel tegen Letland (6-0) wel ten faveure van Jeffrey Bruma.

Zelf blijft Veltman nederig. In gesprek met Ajax TV gaf Veltman vrijdag aan dat hij nooit had verwacht het rood-wit van Ajax te zullen dragen, laat staan als basisspeler. ‘Ik had niet het idee dat ik het eerste zou halen, er waren heel veel spelers met veel meer talent’, liet Veltman weten tijdens een hang out van het clubkanaal. Bij Ajax won Veltman vorig jaar de concurrentiestrijd van aankoop Mike van der Hoorn.

Praat Mee!