-
De politiek houdt “Het Wilde Westen” van online kansspelen zelf in stand - 27 juni 2017
-
Wint Ajax een Europese prijs? - 23 mei 2017
-
De onthutsende persconferentie van de KNVB - 10 mei 2017
-
Hoort De Vrij in de basis van Oranje? - 10 maart 2017
-
Oranje selectie voor Wit Rusland en Frankrijk met veel (ex) feyenoorders - 30 september 2016
-
Ongelooflijk: Nederland favoriet voor de winst tegen Zweden - 5 september 2016
-
Opnieuw FIASCO Nederlands Elftal tegen Grieken - 1 september 2016
-
Crisis bij Oranje compleet, Blind de volgende? - 31 augustus 2016
-
PSV opnieuw hofleverancier bij voorselectie Oranje - 18 augustus 2016
-
Advocaat verlaat Oranje voor Fenerbahçe - 15 augustus 2016
‘Engelse ouders betalen geld om kind mee het veld op te laten lopen’
Het is de droom van ieder voetballend jongetje: samen met een speler van jouw favoriete club voor de wedstrijd het veld oplopen. In Engeland is het niet voor iedere ouder weggelegd om die droom voor hun zoontje te verwezenlijken. Bij meer dan de helft van de clubs uit de Premier League moeten ouders namelijk grof geld betalen om hun kind als mascotte mee het veld op te laten lopen.
Volgens de Britse krant The Guardian spant West Ham United de kroon. Voor ruim 750 euro mag een kind meelopen met een speler van de Londense club. Ook stadsgenoot Queens Park Rangers en de Welshe club Swansea City vragen een aanzienlijk bedrag van 570 euro. In totaal zijn er elf clubs in Engeland waar ouders geld moeten betalen om hun kind mee het veld op te laten lopen. Jonge fans van Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal en Chelsea kunnen zich wel gratis aanmelden als mascotte.
Parlementslid Clive Efford vindt het te gek voor woorden dat bij een meerderheid van de Engelse clubs het niet mogelijk is om zonder aanbetaling op een wachtlijst te worden geplaatst. ‘Ik vind het opmerkelijk dat clubs die zoveel geld verdienen met tv-rechten, kinderen met arme ouders uitsluiten door geld te vragen. Sommige kinderen kunnen dus nooit mascotte worden omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven.’ (Foto: YouTube)