‘Engelse ouders betalen geld om kind mee het veld op te laten lopen’

Het is de droom van ieder voetballend jongetje: samen met een speler van jouw favoriete club voor de wedstrijd het veld oplopen. In Engeland is het niet voor iedere ouder weggelegd om die droom voor hun zoontje te verwezenlijken. Bij meer dan de helft van de clubs uit de Premier League moeten ouders namelijk grof geld betalen om hun kind als mascotte mee het veld op te laten lopen.

Volgens de Britse krant The Guardian spant West Ham United de kroon. Voor ruim 750 euro mag een kind meelopen met een speler van de Londense club. Ook stadsgenoot Queens Park Rangers en de Welshe club Swansea City vragen een aanzienlijk bedrag van 570 euro. In totaal zijn er elf clubs in Engeland waar ouders geld moeten betalen om hun kind mee het veld op te laten lopen. Jonge fans van Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal en Chelsea kunnen zich wel gratis aanmelden als mascotte.

Parlementslid Clive Efford vindt het te gek voor woorden dat bij een meerderheid van de Engelse clubs het niet mogelijk is om zonder aanbetaling op een wachtlijst te worden geplaatst. ‘Ik vind het opmerkelijk dat clubs die zoveel geld verdienen met tv-rechten, kinderen met arme ouders uitsluiten door geld te vragen. Sommige kinderen kunnen dus nooit mascotte worden omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven.’ (Foto: YouTube)

 

 

Praat Mee!