Henry gaat vijf miljoen euro per jaar verdienen als tv-analist

Thierry Henry beëindigde eerder deze week zijn imposante voetballoopbaan. De 37-jarige Fransman begint een nieuw leven als voetbalanalist bij de Britse televisiezender Sky Sports, waar hij een zesjarig contract ondertekende. Volgens de Daily Mail gaat Henry vijf miljoen euro per jaar verdienen.

Merkwaardig genoeg zal de oud-spits van Arsenal bij Sky Sports meer geld gaan verdienen dan bij New York Red Bulls, de laatste werkgever van Henry. In Amerika streek de 123-voudig Frans-international een jaarhonorarium op van 3,1 miljoen euro.

Het lucratieve contract van Henry staat niet in verhouding tot het jaarloon van andere Franse analisten op de televisie. Zo verdienen twee andere oud-voetballers, Christophe Dugarry en Bixente Lizarazu, ‘slechts’ 350.000 euro per jaar voor hun werk bij Canal+ en TF1. Volgens Engelse media waren er meerdere gegadigden voor Henry. Zo stond ook BBC in de rij voor de diensten van de Fransman, die Gary Neville heeft afgelost als best verdienende analist op de Britse televisie. Neville verdient jaarlijks 1,5 miljoen euro als analist van Sky Sports. (Foto: YouTube)

Praat Mee!