Derksen: ‘Veltman en Denswil kunnen niet op dit niveau’

In het voetbalpraatprogramma Voetbal International hadden de heren aan tafel het over de bekerwedstrijd Ajax – Vitesse. Landskampioen Ajax kreeg voetballes van Vitesse, dat met 0-4 wist te winnen. Oranje-internationals Davy Klaassen en Joël Veltman werden uitgebreid besproken. Ook Stefano Denswil werd geanalyseerd, maar vooral bekritiseerd.

‘Denswil is er nog niet aan toe en Veltman ook niet. Dan krijg je dit soort toestanden’, begon Johan Derksen, waarna tafelgast Valentijn Driessen er aan toevoegde: ‘Veltman laat zich zo makkelijk van de bal zetten. Maar Denswil ook en dat moet dan een van de topverdedigers van Nederland worden.’

‘Veltman en die Denswil, dat kan gewoon niet op dit niveau’, deed Derksen er nog een schepje bovenop. ‘Die jongens zijn de hele week bezig met positiespelletjes, dat doen ze perfect. Maar er in gaan, dat doen ze niet meer!’ Driessen ging ook nog in op beelden van Klaassen, die slordig balverlies leed op het middenveld. ‘Het zijn de internationals die de zaak in de steek laten’, wist de chef voetbal van De Telegraaf.

 

 

Praat Mee!