Huntelaar verlengt contract bij Schalke tot medio 2017

Klaas Jan-Huntelaar heeft zijn contract bij Schalke 04 verlengd tot medio 2017. Daarmee ziet de Oranje-spits af van zijn transfervrije status in de zomer van 2015. 

Het nieuws over de contractverlenging van de 31-jarige Huntelaar werd vlak voor de aftrap van het competitieduel met Hamburger SV bekend gemaakt op de officiële website van Schalke. In de nieuwe verbintenis, die Huntelaar tot aan de zomer van 2017 aan Schalke bindt, is een optie opgenomen voor nog een jaar.

Huntelaar en zijn zaakwaarnemer waren al langer in gesprek met de nummer vijf van Duitsland over verlenging van zijn contract. Begin december sprak Horst Heldt, algemeen directeur van Schalke, de verwachting uit dat tegen het einde van december duidelijkheid zou komen over de sportieve toekomst van de 69-voudig international. De bestuurder liet destijds weten dat hij Huntelaar graag zijn carrière ziet afsluiten in Gelsenkirchen.

Of de Achterhoeker daadwerkelijk zijn loopbaan besluit bij Schalke is nog maar de vraag. Heldt is er in ieder geval in geslaagd om de voormalig voetballer van Real Madrid en AC Milan tot zijn 33e te verbinden aan Die Knappen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!