KNVB was bang dat Van Gaal Blind mee zou nemen

KNVB-directeur Bert van Oostveen vreesde dat Danny Blind na het WK met Louis van Gaal mee zou gaan naar Manchester. De bestuurder van de Nederlandse voetbalbond besloot daarop een aanbod te doen aan Blind om na het EK 2016 in Frankrijk het stokje over te nemen van Guus Hiddink.

Blind accepteerde het voorstel en zodoende pakte het besluit van Van Oostveen goed uit. De KNVB raakte wel Jong Oranje-bondscoach Albert Stuivenberg kwijt, die met Van Gaal meeging naar Manchester United. ‘Danny is heel waardevol voor de KNVB’, zei Van Oostveen zondagochtend bij De Tafel van Kees. ‘Waardevolle mensen moet je perspectief bieden. Als we hem dat niet hadden geboden, dan had hij gisteren tegen Aston Villa gespeeld en was hij dus met Van Gaal meegegaan.’

Extra druk op Hiddink

De aanstelling van Blind zorgde wel voor de nodige druk op Hiddink. De bondscoach van het Nederlands elftal presteerde in de eerste maanden niet naar behoren, waardoor in de media werd gespeculeerd over een vervroegd aantreden van Blind als bondscoach. Ook de samenwerking tussen Hiddink en Blind zou niet naar wens verlopen. Daar nam de 68-jarige Varssevelder laatst overigens nadrukkelijk afstand van. Hiddink liet weten dat de samenwerking met Blind ‘loopt als een trein.’ (Foto: YouTube)

Praat Mee!