VIDEO | Ronaldo negeert Platini bij uitreiking wereldbeker

VIDEO | Opmerkelijke beelden van Cristiano Ronaldo. De Portugese steraanvaller negeerde UEFA-voorzitter Michel Platini volkomen bij de uitreiking van de wereldbeker. Waar Ronaldo wel de hand van FIFA-voorzitter Sepp Blatter schudde, sloeg hij Platini over. 

Aanleiding voor de actie van Ronaldo is een uitspraak die Platini eerder deze maand deed. De Franse bestuurder sprak openlijk zijn voorkeur uit voor een Duitse winnaar van de Gouden Bal. ‘In het jaar van het WK moet er een speler de Gouden Bal winnen die daar groots heeft gepresteerd’, liet Platini weten.

Ronaldo loopt Platini straal voorbij

Real Madrid bracht daarop een officieel persbericht naar buiten, waarin het haar verbazing uitsprak over de teksten van Platini. ‘We zijn verrast door zijn uitspraak. De voorzitter van de UEFA zou neutraal moeten zijn. Daarnaast is de Gouden Bal een individuele prijs en was Ronaldo overduidelijk de beste dit jaar.’ Ronaldo was de uitspraken van Platini klaarblijkelijk nog niet vergeten bij de uitreiking van de door Real Madrid gewonnen wereldbeker. De tweevoudig winnaar van de Gouden Bal liep de Fransman straal voorbij tijdens de prijsuitreiking. (Foto: YouTube)

Bekijk hieronder de beelden van het voorval.

Praat Mee!