Nigel de Jong wil aflopende contract bij AC Milan verlengen

Nigel de Jong wil zijn aflopende contract bij AC Milan graag verlengen. Dat gaf de 30-jarige middenvelder van het Nederlands elftal zaterdagavond aan tegenover FOX Sports. De 80-voudig Oranje-international is momenteel in gesprek met de Milanese club over verlenging van zijn tot 2015 lopende contract.

‘We zijn nog in gesprek, dus het is even afwachten. Ik wil sowieso blijven, maar dat is niet alleen aan mij’, zei De Jong na afloop van de topper tegen AS Roma (0-0). De Amsterdammer was tevreden met een punt en erkende dat de succesjaren van Milan voorbij zijn. De club van trainer Filippo Inzaghi wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor Europees voetbal, en staat momenteel op de zevende plek in de Italiaanse competitie.

‘We hebben moeilijke wedstrijden gehad tegen Napoli en Roma, waarin we vier punten hebben gehaald. Dat is gewoon een hele goede prestatie met deze ploeg’, toonde De Jong zich tevreden over de huidige vorm van zijn ploeg. ‘Maar we moeten wel realistisch zijn. Dit is niet meer het Milan wat het vijf á zes jaar terug was. Maar beetje bij beetje kijken we weer omhoog en moeten we gewoon Europees voetbal halen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!