‘Daley Blind hielp Duitsland aan WK-titel’

In een uitgebreid artikel op de website De Correspondent gaan twee video-analisten in op de vraag wie ervoor zorgde dat Duitsland afgelopen zomer Wereldkampioen werd. Hun conclusie: ‘Daley Blind’.

Christopher Clemens en Stephan Nopp zijn in Duitse dienst verantwoordelijk voor de video-analyses van Die Mannschaft en zij gebruikten de nieuwste (communicatie)technologie om hun spelers te bereiken. Via een app deelden zij met de spelers van Duitsland video-fragmenten uit de voetbalwereld waar de spelers lering uit konden trekken.

Één speler die meerdere malen terug kwam in fragmenten was Blind, die de afgelopen zomer furore maakte op het WK en niet veel later een transfer zou maken naar Manchester United. Zijn rol in het Duitse succes, zegt Clemens, was ‘uiterst belangrijk.’

Een verdedigende actie van Blind tijdens het jeugd-EK van 2013 tegen Duitsland bleek goud waard te zijn voor de Duitsers. Terwijl Blind een ogenschijnlijk normale verdedigende actie maakte, zagen de Duitsers de ware klasse achter de actie.

Blind maakte (zie het artikel voor de video) een één-twee’tje dusdanig onschadelijk, dat dat volgens de Duitsers dé manier was om de Franse, Braziliaanse en Argentijnse aanvalsdrift op het WK onschadelijk te maken. De beelden van Blind werden zelfs voor de halve finale en finale aan die Mannschaft getoond. En zo geschiedde dat Duitsland Wereldkampioen werd door Daley Blind. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!