Oud-international: ‘PSV verspeelt de titel niet’

Oud-international en voormalig PSV’er Stan Valckx steekt de loftrompet over zijn goed presterende voormalige club. PSV staat na 17 speelrondes op een eerste plek in de Eredivisie en mag zich zodoende ‘winterkampioen’ noemen. Valckx heeft vertrouwen in de ploeg van trainer Philip Cocu. ‘Ik zie PSV de titel na de winterstop niet meer verspelen’, aldus de huidige adviseur van VVV-Venlo in De Telegraaf.

‘De ploeg speelt in een hoog tempo, met veel druk naar voren’, vervolgt Valckx, die goede ontwikkelingen ziet bij de club die vorig seizoen rond deze tijd maar liefst twintig punten minder had. ‘Ik heb het idee dat het elftal dynamischer is dan vorig jaar en minder fouten maakt. Afgelopen seizoen kwam PSV iedere wedstrijd wel een keer in de problemen. Ook in de duels die gewonnen werden. Nu zijn er stuk minder van die slechte fases.’

De gestopte verdediger, die twintig interlands speelde in het shirt van Oranje, vindt daarnaast dat de concurrentie minder stabiel is. ‘Als je kijkt naar de concurrentie, moeten we ook concluderen dat Ajax kwetsbaar blijft. PSV steekt er met kop en schouders bovenuit en heeft een kampioensploeg’, besluit Valckx.

Praat Mee!