Cillessen nu ook bij Ajax nummer 1: ‘Lekker gevoel’

Jasper Cillessen is inmiddels aan zijn tweede seizoen bezig als eerste doelman van Ajax. De keeper, die met Oranje derde werd op het WK in Brazilië, mag zich echter pas na de winterstop ‘nummer één’ noemen.

Ex-Ajacied Kenneth Vermeer vertrok afgelopen zomer namelijk laat naar zijn nieuwe club Feyenoord waardoor de nummers al verdeeld waren. Zodoende speelde de onbetwiste eerste keus dit seizoen met nummer 22. De KNVB heeft het verzoek van Ajax om Cillessen het seizoen af te laten maken met het rugnummer van eerste keeper goedgekeurd. In de Europa League speelt de 20-voudig international wél nog met 22.

‘Ik ben naar Ajax gekomen om eerste keeper te worden en met rugnummer 1 te gaan spelen, maar dat had Kenneth al’, reageerde Cillessen maandagavond in het tv-programma Pauw. ‘Dit is zeker een lekker gevoel.’ De Nijmegenaar was al een tijdje eerste keus. ‘Maar nu is dat ook met het rugnummer bevestigd’, ging de 25-jarige Ajacied tevreden verder.

Concurrentie

Cillessen belandde in 2011 bij de landskampioen, toen Vermeer nog eerste keus was. ‘Doordat Kenneth het fantastisch deed, moest ik genoegen nemen met een reserveplaats en het laten zien in het bekertoernooi’, vertelde Cillessen, die altijd gretig bleef. ‘Als Kenneth ook maar iets langer dan dertig seconden op de grond lag voor een blessurebehandeling, dan stond ik al bij de cornervlag; niemand hoefde mij te zeggen dat ik moest gaan warmlopen.’

Praat Mee!