Olympiakos-trainer kritisch op gepasseerde Afellay: ‘Hij is een rebel’

Ibrahim Afellay ligt onder vuur bij het Griekse Olympiakos, nadat de huurling van FC Barcelona vorige week na een wissel kwaad richting de kleedkamer beende. Olympiakos-trainer Michel besloot Afellay, naar aanleiding van zijn reactie op de wissel, afgelopen weekend buiten de wedstrijdselectie te laten en is zeer kritisch op de Oranje-international.

‘Afellay is een rebel, hij is nog een kind’, liet de coach van Olympiakos weten tegen het Spaanse radiostation Cadena SER. ‘Als hij niet verandert zal hij bij elke club problemen krijgen.’ De harde woorden van Michel lijken het gevolg van een conflict tussen Afellay en de trainer van Olympiakos. Michel haalde de 28-jarige middenvelder in de competitiewedstrijd tegen Panionios na een uur spelen naar de kant, waarna de Marokkaanse Nederlander direct naar de kleedkamer liep.

Na de competitiewedstrijd tegen Kalloni (5-0) speculeerden Griekse media dat Olympiakos het huurcontract van Afellay zou willen beëindigen. De 48-voudig international, die tegen Kalloni genoegen moest nemen met een plaats op de tribune, zou in dat geval terugkeren naar Barcelona.

‘Alles is opgeblazen’

De zaakwaarnemer van Afellay, Mino Raiola, spreekt de berichten over een mogelijk vertrek tegen. ‘Afellay is juist bezig aan een geweldig seizoen. Hij heeft ruim twee jaar aan de kant gestaan, maar hij is terug op het hoogste niveau bij zijn club en Oranje. Wat ons betreft is er helemaal niets aan de hand, alles is opgeblazen’, geeft Raiola aan tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Ik heb het er zelfs nauwelijks met Ibrahim over gehad, dat zegt volgens mij alles’, vervolgt de Nederlandse spelersmakelaar. ‘Normaal gesproken blijft hij tot het einde van het seizoen. Tenzij er nu al iets langskomt waar hij gewoon niet omheen kan. Er is volop interesse. Maar neem van mij aan dat Olympiakos tevreden is over Afellay.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!