Japan wil organisatie WK 2022 wel overnemen

Mocht de wereldvoetbalbond FIFA besluiten het WK 2022 toch niet in de golfstaat Qatar te laten spelen, dan is Japan bereid de organisatie over te nemen.

‘Als de FIFA een ander land zoekt, dan hebben wij in elk geval stadions die alle criteria voldoen. Tokio organiseert al de Spelen in 2020’, zegt Kuniya Daini, voorzitter van de Japanse voetbalbond aan AFP. ‘Als er een kans is om het toernooi te organiseren, dan zouden we het graag doen’, geeft Daini aan. ‘Maar ik weet niet hoe realistisch dat is.’

Het WK 2022 in Qatar ligt onder vuur omdat FIFA-officials geld zouden hebben aangenomen om hun stem aan het land te geven tijdens de toewijzing van het WK. Bovendien zou een zomers WK in Qatar ‘veel te warm’ zijn en suggereren Amerikaanse media dat er bij de bouw van alle stadions in Qatar meer arbeiders zullen overlijden dan tijdens 9/11.

Japan organiseerde eerder in 2002, samen met Zuid-Korea, het Wereldkampioenschap Voetbal. Dat was overigens het laatste grote toernooi waar het Nederlands Elftal ontbrak. (Foto: Yoppy)

 

Praat Mee!