Klaassen heeft de toekomst

Davy Klaassen kent een uitstekend eerste seizoenshelft. De veel scorende middenvelder van Ajax is uitgegroeid tot leider van de Amsterdamse ploeg en werd ook al beloond met verschillende oproepen voor het Nederlands Elftal. Bondscoach Guus Hiddink voorspelt een mooie toekomst voor de blonde middenvelder.

In gesprek met de Sport-Express laat Hiddink zijn licht schijnen over bepaalde spelers en is vooral gecharmeerd van de jonge Klaassen:’ Davy is een jong talent met technische vaardigheden en hij stelt zich bovendien altijd erg professioneel op.” De bondscoach van Oranje nodigde het talent daarom uit voor de interlands tegen Mexico en Letland, maar de spelers meldde zich af met een liesblessure. ‘Ik hoopte dat hij zijn rentree kon maken in deze wedstrijden, maar hij was geblesseerd”.

‘Of Klaassen een ster is? Ik ben niet zo van dat woord, maar die jongen kan zeker een sleutelspeler worden van de nationale ploeg en ik denk dat hij snel naar een topclub in Europa gaat. Hij heeft als weinige nog niet het volle potentieel van zijn talent benut en als hij dat wel doet, dan komt hij terecht bij de beste zes, acht clubs van Europa.’ Aldus Hiddink.

Praat Mee!