Nieuwe Kuip kan plaats bieden aan 76.000 toeschouwers

Dat De Kuip wordt verbouwd, is al langer bekend. Het is nu alleen nog de vraag aan hoeveel toeschouwers de nieuwe Kuip plaats kan gaan bieden. Bouwbedrijf BAM heeft verschillende opties aangeboden aan Feyenoord. Eén daarvan biedt zeventigduizend zitplaatsen en zesduizend staanplaatsen aan.

‘Een heel aantrekkelijk bod’, bekent projectdirecteur Hans Vervat in het Algemeen Dagblad. ‘In dat geval wordt de tweede ring extra verlengd met drie à vier rijen. Dat stadion wordt dan wel enkele miljoenen euro’s duurder.’ In mei van dit jaar koos de Rotterdamse club voor het ontwerp van BAM voor de verbouwing van De Kuip. De geschatte kosten van het project bedraagt circa tweehonderd miljoen euro. Mocht Feyenoord kiezen voor de variant waarmee een capaciteit van 76.000 toeschouwers wordt gecreëerd, dan valt het totale investeringsbedrag dus een paar miljoen hoger uit.

Vervat gaat de duurste variant zeker overwegen, zo geeft hij aan. ‘Dat je voor een redelijke investering nog 6.000 toeschouwers extra kwijt kan. Dat is natuurlijk erg aantrekkelijk. Als iedere seizoenkaarthouder dan elke wedstrijd iemand meeneemt, dan zitten we altijd vol. Wel tegen betaling natuurlijk.’

De verbouwing van de Kuip gaat naar verwachting enkele seizoenen in beslag nemen. In het plan van BAM wordt het Maasgebouw gesloopt en zal een nieuw onderkomen worden opgebouwd. Er wordt tevens een uitschuifbaar ’tentdak’ op het stadion geplaatst. De nieuwe Kuip moet in 2018 klaar zijn.

photo credit: G-Tinnetje via photopin cc

Praat Mee!