Cillessen over penalty-problemen: ‘Beetje geluk nodig’

Jasper Cillessen en het stoppen van penalty’s is nog geen lekkere combinatie. De Ajax- en Oranje-goalie wist van de 24 penalty’s die op hem werden afgevuurd, er geen één te stoppen. Ook een beetje pech, vindt Cillessen zelf.

‘Je moet ook een beetje geluk hebben’, zegt Cillessen in een terugblik op het afgelopen voetbaljaar met de NOS. ‘Je kan alles goed doen, maar als ze een bal goed binnen schieten, heb je pech. Het zit me op dit moment niet mee.’

Wissel Cillessen Krul

Tijdens het WK noopte de belabberde penaltyreeks van Cillessen toenmalig bondscoach Louis van Gaal zelfs tot een wissel van zijn keeper in de kwartfinale tegen Costa Rica. Cillessen moest vlak voor tijd het veld verlaten ten faveure van penalty-killer Tim Krul, die Oranje naar de halve finale loodste.

Toch was Cillessen in eerste instantie allerminst gelukkig met de opvallende wissel van Van Gaal. ‘Ik wist nergens van, anders had ik niet zo gereageerd. Het was emotie, maar ik had het niet moeten doen’, geeft Cillessen nu toe. De keeper baalde met name van het feit dat hij niet op de hoogte was gesteld door de technische staf. ‘Dat heb ik ook met Frans Hoek en Louis van Gaal besproken.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!