United traint niet dag voor wedstrijd tegen Newcastle United

Manchester United zal op eerste kerstdag niet trainen ter voorbereiding op de wedstrijd tegen het Nederlands getinte Newcastle United. Oud-bondscoach Louis van Gaal heeft zijn spelers vrij gegeven.

Van Gaal klaagde onlangs al over het drukke schema van zijn ploeg, met name rondom de kerstdagen. Ondanks dat zijn ploeg op de traditionele Boxing Day aan moet treden tegen Newcastle United, zal Manchester United de voetbalschoenen donderdag in de kleedkamer laten staan.

‘We trainen dit jaar niet op eerste kerstdag, want die dag mogen we met familie doorbrengen’, legde aanvoerder Wayne Rooney uit. De wedstrijd Manchester United – Newcastle United staat vrijdag op het programma.

Nederlands tintje

Bij Newcastle United staan onder andere de Nederlanders Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Tim Krul en Siem de Jong onder contract terwijl bij Manchester Van Gaal de scepter zwaait en Daley Blind zijn minuten maakt. Dat zal op tweede kerstdag overigens niet gebeuren, de international staat net als oud-ploeggenoot De Jong nog langs de kant met een blessure.

photo credit: WVDO\Congres in Beeld via photopin cc

Praat Mee!