Sneijder inspireert Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain is al jaren een van de meest talentvolle spelers van Engeland. De jonge speler ging al op 17 jarige leeftijd voor een groot bedrag naar Arsenal en dit seizoen is zijn grote doorbraak. Zijn voorbeeld is de oranje international Wesley Sneijder.

De engels man (21) kent dit seizoen zijn grote doorbraak. Hij speelde tot nu toe alle wedstrijden voor Arsenal en is Arsene Wenger’s hoop in bange dagen. De club kent een beroerde start, ondanks de topaankoop van Sanchez, en moet de nodige punten gaan sprokkelen om in de top vier te eindigen. The Ox wordt langzamerhand steeds belangrijker in het team en krijgt een sterrenstatus in het Emirates stadion. Tegenover The Telegraph vertelt hij wie zijn inspiratie is en waarom. ‘Toen ik bij Arsenal kwam keerde Henry terug en van hem heb ik ongelooflijk veel geleerd door alleen al te kijken hoe hij traint. Ik houd van zijn spel, maar de speler die ik nu bewonder is Wesley Sneijder, hij is de beste op zijn positie’, aldus Chamberlain.

De middenvelder verteld ook waarom hij een groot fan is van de huidige nummer 10 van Oranje; ‘Hij speelt niet heel diep op het middenveld, maar hij zorgt voor constant gevaar. Als hij de bal heeft en hij draait weg dan weet je nooit wat hij gaat doen. Gaat hij schieten, passen of gaat hij dribbelen? Met elke actie zorgt hij voor problemen en ik zou alles er voor over hebben om een carriere te hebben zoals hij heeft gehad. Hij is een soort speler waar je altijd naar wilt kijken’.

Praat Mee!