Vorm ziet basisplaats tegen United aan zich voorbijgaan: ‘Lloris fit genoeg’

Michel Vorm mocht stilletjes hopen op een basisplaats tegen Manchester United, nadat Hugo Lloris op tweede kerstdag een blessure opliep in de met 1-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Leicester City. De eerste doelman van Tottenham Hotspur is volgens manager Mauricio Pochettino echter fit genoeg om te beginnen aan het duel met de ploeg van Louis van Gaal. 

Lloris kwam vrijdag in botsing met Leicester-aanvaller Jamie Vardy en hield daar een mondblessure aan over. Desondanks kon de 28-jarige Fransman de wedstrijd wel gewoon uitspelen. Het treffen met United op zondagmiddag komt dan ook niet in gevaar voor Lloris. ‘Hij heeft alleen een snee in zijn mond’, bagatelliseert Pochettino de ernst van de blessure. ‘Hij hoeft niet uit de basisploeg tegen Manchester United. Het is niet serieus, dus hij zal gewoon spelen. Hugo is heel dapper.’

Vorm maakte afgelopen zomer de overstap van Swansea City naar Tottenham Hotspur. De 31-jarige doelman wacht nog altijd op zijn competitiedebuut voor The Spurs. Vorm kwam wel al in actie in de League Cup en in de Europa League.

Tottenham Hotspur – Manchester United

Van Gaal gaat zondagmiddag met zijn ploeg op bezoek bij Tottenham Hotspur. De Mancunians zullen alles op alles zetten om hun indrukwekkende reeks voort te laten duren. United is namelijk al acht wedstrijden op rij ongeslagen, en is daardoor opgeklommen naar de derde plek.

Onze11 doet zondag live verslag van Tottenham Hotspur – Manchester United. Het Engelse competitieduel vangt om 13.00 uur aan op White Hart Lane en wordt live uitgezonden door FOX Sports. (Foto: Instagram)

Praat Mee!