‘Ik praat liever met de president dan met Sir Alex’

Tim Howard verwierf een heldenstatus tijdens het afgelopen WK waarbij hij elke wedstrijd uitblonk. Na de uitschakeling tegen België wilde president Obama alsnog zijn dank uitten aan het Amerikaanse voetbalteam en belde met de aanvoerder Clint Dempsey en doelman Howard.

Na de 2-1 verloren wedstrijd tegen België, waarin Howard een record vestigde met de meeste reddingen in een wedstrijd, kregen zijn een telefoontje van Barack Obama. ‘Als je gebeld wordt door de president, dan is er een vast script waar iedereen zich aan houdt. Er wordt op de deur geklopt en de team manager zegt dat je over vijf minuten wordt verwacht en dan is het klaar’ zegt Howard tegenover The Mirror online. ‘Het enige wat je op dat moment denkt; “zeg niks stoms, zeg niks stoms, zeg niks stoms”. Je wilt dit gesprek later niet herinneren met dat je iets ongelooflijks stoms zei tegen de president’.

‘Maar om heel eerlijk te zijn, toen ik bij Manchester United speelde was ik vele malen banger om bij Sir Alex Ferguson op kantoor te komen dan een telefoon gesprek met de president. Je weet dat de president niet tegen je gaat schreeuwen, maar als je bij Alex Ferguson kwam dan werd er tegen je geschreeuwd en dan is het einde nabij, zo bang wordt je daarvan’, vertelt de doelman lachend.

De goalie verliet in 2007 Manchester United nadat hij daar niet doorbrak en vertrok naar Everton. Sindsdien is hij vaste waarde en werd hij afgelopen seizoen en WK geprezen om zijn strijdlust en reddingen.

Praat Mee!