‘SC Heerenveen wil Schaken verlossen van Feyenoord’

SC Heerenveen wil Ruben Schaken overnemen van Feyenoord. De buitenspeler verloor sinds de komst van trainer Fred Rutten zijn basisplaats en staat daarom open voor een nieuwe club. Heerenveen zou wel oren hebben naar de zevenvoudig Oranje-international, zo meldt Voetbal International.

‘Het klopt dat er wat interesse is voor mij’, aldus de 32-jarige aanvaller tegenover het voetbaltijdschrift. ‘Ik zal de komende periode de opties eens rustig op een rijtje gaan zetten en kijken wat voor mij het beste is.’ Afgelopen zomer verloor Heerenveen nog Bilal Basaçikoglu aan de Rotterdammers. Schaken, die een aflopend contract bezit, zou nu de omgekeerde weg kunnen belopen.

De vraag is echter of Schaken zelf trek heeft in een nieuwe club uit de Eredivisie. Een krap jaar geleden vertelde de voormalige speler van VVV-Venlo nog graag naar het buitenland te verkassen. ‘Het gaat mij niet alleen om het financiële, want ik heb hartstikke goed hier’, begon Schaken destijds tegenover Hand in Hand. ‘Alleen wil je natuurlijk een keer in een buitenlandse competitie spelen. De Nederlandse competitie heb je op een gegeven moment wel gezien.’

 

Praat Mee!