Toptalent naar Manchester: ‘Iedereen heeft er een mening over’

Martin Ödegaard staat in de belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs en wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op zijn keuze. Het Noorse wonderkind trainde al mee bij Real Madrid, Liverpool en Bayern München en nam vorige week een kijkje bij Barcelona. Inmiddels heeft de 16-jarige Ödegaard de Catalaanse hoofdstad weer verlaten en is hij vertrokken naar Engeland: De Noorse middenvelder verblijft de komende dagen in Manchester.

De aanvallende middenvelder van Strömsgodset gaat op bezoek bij Manchester United en Manchester City. ‘Wat anderen daarvan denken, dat heeft geen invloed op ons. We doen wat we denken dat het beste voor hem is. Maar we merken wel dat iedereen hier tegenwoordig een mening over heeft’, aldus vader Hans Ödegaard.

Het is de bedoeling dat de drievoudig international uit Noorwegen in januari een kijkje komt nemen bij Ajax op sportpark De Toekomst. Echter is het de vraag of het van een bezoek komt want op 6 januari komt de selectie van Strömsgodset weer samen. Maar trainer David Nielsen heeft al laten weten dat hij er geen probleem van maakt als zijn pupil zoveel mogelijk clubs bezoekt. ‘Zo’n kans krijgt hij waarschijnlijk nooit meer in zijn loopbaan’, sprak de 38-jarige trainer van Ödegaard toen.

Praat Mee!