Zaakwaarnemer verbaast: ‘Waarom mag hij niet naar PSV of Feyenoord?’

Stefano Denswil heeft deze winterstop te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Ajax. De talentvolle verdediger had een contractaanbieding op zak, echter kwam het door verscheidene redenen nooit tot een verlenging. Winnie Haatrecht is verbaast over de gang van zaken, en licht zijn kant van het verhaal toe.

‘In december 2013 heeft Ajax aan Stefano aangeboden om het bestaande contract tot 2015 te verlengen tot 2018’, begint de zaakwaarnemer tegen Het Parool. ‘We wilden weten wat Ajax zou doen met Niklas Moisander, en omdat dat onzeker bleef, heeft hij niet bijgetekend.’

‘Had Stefano zijn contract verlengd, dan was zijn motivatie verkeerd geweest: namelijk met een goed salaris op de bank zitten. In deze fase van zijn loopbaan wil en moet hij spelen’, legt de belangenbehartiger de keuze van hem en zijn cliënt uit.

Denswil heeft dus een transfervrije status gekregen, echter mag de verdediger niet naar Ajax’ directe concurrenten PSV en Feyenoord vertrekken. ‘Op zich is dat vreemd. Want als Stefano kennelijk niet goed genoeg is, kan hij toch naar een club als PSV of Feyenoord? Hij mag overigens wel transfervrij naar Twente of AZ’, verbaast Haatrecht zich.

‘Stefano vindt het jammer dat hij weg mag. Hij speelt veertien jaar bij Ajax. Hij wil het seizoen afmaken in Amsterdam. Wie weet, krijgt hij nog kansen. Als Ajax tot andere inzichten komt, gaan we in april of mei weer om tafel’, sluit de belangenbehartiger van Denswil zijn verhaal af.

Praat Mee!