Gerrard verlaat Liverpool na kwart eeuw

Steven Gerrard verlaat Liverpool aan het einde van het seizoen, dat maakt de Premier League-club vrijdagochtend bekend. De oud-international van Engeland kwam niet tot een akkoord om zijn aflopende contract te verlengen en lijkt, volgens verscheidene media, te vertrekken naar de Amerikaanse Major League Soccer.

In november kreeg Gerrard nog een aanbieding van de club maar daar ging hij niet op in. Volgens autoriteiten weigerde de middenvelder dit voorstel door het geringe aantal speelminuten dat hij van trainer Brendan Rodgers krijgt. In de maanden november en december bijvoorbeeld, zat de 34-jarige aanvoerder vier van de twaalf wedstrijden op de bank.

‘Dit is de moeilijkste beslissing van mijn leven, waarover ik en mijn familie lang hebben nagedacht’, reageert Gerrard. ‘Afscheid nemen gaat niet makkelijk worden. Maar het voelt goed nu het bekend is dat ik ga vertrekken. Dit is het beste voor iedereen, voor mezelf, mijn familie en de club’, vevolgt Gerrard, die bevestigd niet met pensioen te gaan. ‘Ik ga door met voetballen, maar zal nooit tégen Liverpool spelen. Iedereen kan dus concluderen dat ik naar het buitenland ga.’

Prijzenkast

Gerrard werd als 8-jarig jongetje lid van de jeugdopleiding en maakte tien jaar later (1998) zijn debuut in de hoofdmacht van The Reds. In 2001 was hij met zijn 21 jaar onderdeel van het team dat maar liefst vijf prijzen binnen haalde (UEFA Cup, Europese Super Cup, FA Cup, League Cup, Community Shield).

Als aanvoerder leidde hij Liverpool in 2005 naar een Champions League-zege op AC Milan. Een landstitel werd echter nooit behaald. In de seizoenen 2001/02, 2008/09 en 2013/14 was Liverpool dichtbij, toen het telkens als tweede eindigde. Gerrard speelde tot nog toe 695 duels in het rood, waarin hij 180 keer scoorde en 10 hoofdprijzen wist te winnen.

 

Praat Mee!